Voor ons team Buurtbemiddeling Hoeksche Waard zoeken we enthousiaste vrijwilligers!  Heeft u interesse? Neem dan snel contact op met ons.

 

Enkele reacties van deelnemers aan de trainingen in 2017:

‘Heel enthousiast en stimulerend’, ‘ Opleiders creëren een prettige sfeer’. ‘Weer veel bijgeleerd in een prettige sfeer.’ ‘Mooie handvatten gekregen om in de praktijk te kunnen gebruiken’. 

 

Wat is Buurtbemiddeling ook alweer?

Hoe los je problemen of ruzies met je buren op? Snel de huisbaas bellen is vaak niet de juiste weg. Zelf het gesprek aangaan helpt meestal wel. Maar als dat niet lukt, kan Buurtbemiddeling Hoeksche Waard uitkomst bieden. Daar werken vrijwilligers die speciaal zijn getraind om bij conflicten en ruzies te bemiddelen. Zowel in overlastsituaties tussen volwassenen als tussen jongeren en ouderen.

Buurtbemiddeling is er voor bewoners, die problemen of ruzie hebben met hun buren. Of het nu gaat om lawaai, overlast door kinderen of huisdieren, rommel, pesterijen, een gespannen situatie, problemen in het portiek of irritatie over heggen, bomen of schuttingen, Buurtbemiddeling Barendrecht kan ingeschakeld worden als buren er zelf niet uit komen.

Hoe werkt het?

Buurtbemiddeling Hoeksche Waard leidt vrijwilligers op tot bemiddelaar. De bemiddelaars helpen buren met onderlinge problemen er samen uit te komen. Hoe? Door met de buren erover te praten en hen te helpen naar elkaar te luisteren en een eigen oplossing te vinden. De bemiddeling is dus geen kwestie van wie er wint of het meest zijn recht haalt. Een bemiddeling is succesvol als de betrokken bewoners naar huis gaan met een oplossing of afspraken waarover ze beiden tevreden zijn. 

Bemiddelaars gezocht!

Ons team kan versterking goed gebruiken! Woont u in de Hoeksche Waard? Wilt u zich voor een paar dagdelen per maand inzetten voor uw gemeente of in uw wijk? Kunt u goed luisteren en staat u open voor andere mensen? Bent u bereid om een gratis training Buurtbemiddeling te volgen?

Neem dan contact op met ons via telefoon 06-1862 8841 of mail naar info@buurtbemiddelinghoekschewaard.nl

 

 

Laat een reactie achter